Poate cea mai simpla reteta pe care o public si pe care o stie toata lumea!
Pentru ca astazi am cumparat un crap viu de 3 kg si nu m-am putut abtine sa nu-l prajesc!
Pentru ca astazi am cumparat un crap viu de 3 kg si nu m-am putut abtine sa nu-l prajesc!
Ingrdiente pentru 1 persoana:
1 bucata de crap de 200-250 g
200 ml de ulei de floarea soarelui
100 g faina cernuta
3 cartofi medii
50 g unt
100 ml de lapte (sau de smantana)
3 cartofi medii
50 g unt
100 ml de lapte (sau de smantana)
1 lingurita de sare
Pregatire:
Crapul cumparat era unul de "Salonta", adica cu pielea neacoperita de solzi (doar pe alocuri), asa ca l-am decapitat si i-am taiat coada si bucatile de carne care sunt pana la burta crapului, bucati din care se va face o ciorba pescareasca.
L-am curatat de cativa solzi pe care ii avea, i-am scos urechile si organele interne. I-am scos si laptii, pentru ai prajii si pe acestia (pacat ca n-a avut icre...).
L-am spalat bine in apa rece si l-am pus pe servetele de hartie pentru a se scurge de apa.
L-am curatat de cativa solzi pe care ii avea, i-am scos urechile si organele interne. I-am scos si laptii, pentru ai prajii si pe acestia (pacat ca n-a avut icre...).
L-am spalat bine in apa rece si l-am pus pe servetele de hartie pentru a se scurge de apa.
Am portionat crapul pe bucatele (rondele), tocmai bune de prajit in tigaie (din ochi am considerat portie de 200-250 de grame).
Felia de crap pe care am ales-o pentru prajit am trecut-o prin faina si dupa ce am considerat ca este acoperita in totalitate cu faina am scuturat-o de surplusul acesteia.
Am incins tigaia cu ulei si am introdus bucata de crap in uleiul incins.
L-am prajit 2-3 minute, in asa fel incat sa nu avem carne cruda in interiorul bucatii de peste.
Il intoarcem si pe partea cealalta si-l prajim.
Trebuie sa fim siguri ca aceasta bucatica de peste este gatita in intregime!
Am pregatit in paralel si un piure de cartofi, prin curatarea a trei cartofi medii si taierea in bucati cat de cat egale, pentru a se fierbe in acelasi timp.
Fierbem cartofii max. 20 de minute. Oricum, ii putem incerca cu furculita daca sunt fierti indeajuns.
Cand cartofii s-au fiert, ii zdrobim cu furculita (sau cu alt obiect agreat de dvs.) punem untul si laptele (sau smantana) si amestecam pana obtinem o consistenta dorita.
Asezonam cu sare dupa gust.
Asezonam cu sare dupa gust.
Ornam desigur cu bucati de lamaie si .... verdeturile pe care le apreciati!!
Crap prajit cu piure .... Done!
POFTA BUNA!
Suuper blogul, super retetele , nu mai zic de poze! Felicitari, ma bucur ca te-am descoperit.
RăspundețiȘtergere@VIO:
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru aprecierile tale!
Sper sa ma urmaresti si de acum in colo! :)