joi, 11 august 2011

Pulpe de iepure de camp



Ca de obicei, atunci când avem de pregătit preparate din carne de vânat, trebuie să vă aduc aminte de obligaţia de a fezanda acea carne. Pentru a o frăgezi mai mult şi de a scoate sângele din carne, aşa cum zic vânătorii.
Aşa că, pentru pulpele noastre de iepure, pentru fezandare pregătim vin alb (va trebui să avem o cantitate care să acopere toată carnea în vasul în care o punem,  2 frunze de dafin, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, ½ linguriţă de cimbru, 1 cuişoară, precum şi o ceapă tăiată rondele).
Pulpele de iepure le punem intrun vas nu prea mare, adăugăm pulpele, presărăm ingredientele pentru fezandare şi turnăm vinul până acoperim complet carnea. Nu uitaţi să fasonaţi cu grijă toată pulpa. Lăsăm la fezandat (marinat) 6-8 ore, întorcând-o din când în când.
Şi acum să trecem la partea de pregătire a produsului propriu-zis.

Ingrediente pentru 2 persoane:
2 pulpe inferioare de iepure de câmp
5-6 boabe de ienupăr zdrobite
50 g de unt
2 cepe medii
1 frunză de dafin
1 ardei iute roşu mai mare (sau 3 ardei iuţi mici roşii)
250 ml de vin roşu sec
250 ml de supă de pui
1 linguriţă de amidon dizolvat în jumătate de cană de apă
Sare şi piper după gust

Preparare:
Scoateţi pulpele de la fezandat, le scurgeţi bine şi presăraţi-le cu sare, piper şi ienupărul proaspăt măcinat.
Topiţi untul într-o cratiţă şi rumeniţi pulpele pe ambele părţi.


Curăţată şi taiaţi ceapa rondele subţiri. Tocaţi mărunt ardeiul iute.


Adăugaţi-le în cratiţă împreună cu frunza de dafin.
Turnăm vinul roşu (eu am folosit o Fetească Neagră), supa de pui (de data asta nu a fost făcută din cubuleţe Knorr) şi amestecăm compoziţia.


Acoperim tigaia şi înăbuşim  pulpele timp de 1½ ore, la un foc moderat.
Întoarceţi din când în când pulpele şi adăugaţi apă dacă sosul scade, pentru a nu se lipi de fundul cratiţei.


După ce pulpele au fost suficient înăbuşite, le scoatem pe un platou preîncălzit iar sosul din cratiţă îl strecurăm printr-o sită şi îl îngroşăm cu puţin amidon diluat în apă.  Reâncălzim puţin şi apoi asezonăm după gust.
Turnaţi sosul peste pulpe.
Îl puteţi servi cu mai multe garnituri, dar eu am preferat de data asta un piure de cartofi, ca să fie ceva mai lejer lângă o carne fragedă şi delicioasă.


Pulpe de iepure de câmp ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:




4 comentarii:

  1. tortura matinala a la marcel iorga...done!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Lipseste ceva ....
    Sau mai bine spus: lipseste cineva (de la masa). EU :)
    Iepurele de camp ar cam inchide lista de carnuri servite de mine. Si lista nu-i scurta.

    Apropo: a fost bun? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nicule, esti oricand bine venit, dar ea cu tine si o "inotatoare" de Delta, s-o perpelim prin cuptor!
    :))

    PS
    A fost tare bun!
    :))

    RăspundețiȘtergere