În frigider, tronează încă câteva "hălcuţe" de calcan. Din cel de ieri, dacă vă mai amintiţi....! Aşa că, trebuie să-l termin repede, până mai e proaspăt!
Şi m-am hotărât să-l combin cu o salsa de mango! Foarte exotic, nu?
Ingrediente pentru salsa de mango:
1 fruct de mango copt
2 cepe verzi, tocate mărunt
2 cm de ghimbir proaspăt, mărunţit fin
½ de lămâie (zeama de la)
½ linguriţă de boabe de coriandru, proaspăt măcinate în mojar
4-5 roşii uscate, tocate mărunt
sare şi piper proaspăt măcinat
Fructul de mango îl curăţăm de coajă, îl tăiem pe fiecare parte a sâmburelui, pentru desfacerea miezului.
Tăiem miezul în cuburi de dimensiunea de 1 cm, întrun castron.
Adăugăm ceapa verde tocată, ghimbirul tocat, coriandrul măcinat. Asezonăm cu sare şi piper.
OK! Salsa e în frigider. Avem timp suficient să pregătim calcanul. Chiar dacă eu aveam deja calcanul porţionat şi curăţat, e bine totuşi să-l mai spălaţi odată. Uscaţi-l cu prosoape de hârtie, după care îl sărăm cu sare de mare grunjoasă. Îl punem deoparte. Când salsa mai are de stat doar 10 minute în frigider, ne apucăm să prăjim peştele.
Încingem o tigaie cu ulei de măsline. Când uleiul e bine încins, introducem calcanul şi-l prăjim bine cam 5 minute pe fiecare parte.
Contrastele care o să fie în farfurie (calcanul fierbinte şi carnea lui dulce cu salsa rece şi gust acrişor, dulce şi iute) vă va da o şi mai mare satisfacţie când îl veţi savura!
Tăiem miezul în cuburi de dimensiunea de 1 cm, întrun castron.
Adăugăm ceapa verde tocată, ghimbirul tocat, coriandrul măcinat. Asezonăm cu sare şi piper.
Adăugăm roşiile uscate tocate mărunt şi ardeiul iute roşu, tăiat cubuleţe mici. Stropim cu sucul de lămâie şi amestecăm bine compoziţia. Acoperim bolul cu folie transparentă şi o lăsăm la rece circa 30 de minute.
OK! Salsa e în frigider. Avem timp suficient să pregătim calcanul. Chiar dacă eu aveam deja calcanul porţionat şi curăţat, e bine totuşi să-l mai spălaţi odată. Uscaţi-l cu prosoape de hârtie, după care îl sărăm cu sare de mare grunjoasă. Îl punem deoparte. Când salsa mai are de stat doar 10 minute în frigider, ne apucăm să prăjim peştele.
Încingem o tigaie cu ulei de măsline. Când uleiul e bine încins, introducem calcanul şi-l prăjim bine cam 5 minute pe fiecare parte.
Contrastele care o să fie în farfurie (calcanul fierbinte şi carnea lui dulce cu salsa rece şi gust acrişor, dulce şi iute) vă va da o şi mai mare satisfacţie când îl veţi savura!
Calcan prăjit cu salsa de mango ... Done!
POFTĂ BUNĂ!
PREPARAT GARANTAT DE:
peste prajit si salsa de fructe exotice,o nebunie cu aromele aici la tine!:)
RăspundețiȘtergere@alison:
RăspundețiȘtergerece sa-i facem...! mai "schimbam" clasicele noastre retete si incercam sa le imbunatatim cu ce putem gasi pe piata noastra (foarte saracacioasa in felul ei - si tu cred ca ti-ai dat seama acum de acest aspect, pt ca ai reusit sa te muti departe-departe!), pentru a ne bucura de atat de multe arome exotice care ne-au lipsit atat de mult timp!
Si inca ne mai lipsesc!
:)
wowww ! salsa de mango cu peste ! uite peste ce dau eu cand cercetez blogul tau prima data !
RăspundețiȘtergere@Pansy,
RăspundețiȘtergereIti propun sa vizitezi mai des blogurile mele!
Sunt pline de surprize!
hihihi!
Toate cele bune!