marți, 9 august 2011

Muschi de iepure de camp á la Crème



Sper că vă aduceţi aminte, că ieri am postat o reţetă, la care am făcut specificaţia că o voi folosi la un preparat principal. Aşa că, astăzi vă prezint şi preparatul principal din această dublă reţetă. Pentru asta avem nevoie de:

Ingrediente pentru 3-4 persoane
1 spinare de iepure, din care filetăm muşchii (fileurile).
2 cuburi mai mari de unt
75-80g de bacon
2 boabe de ienupăr proaspăt măcinate (zdrobite)
2-3 cepe albe tăiate în jumătate
250 g de smântâmă pentru gătit
½ linguriţă de nucşoară rasă
1 cană de vin alb sec
1 linguriţă de amidon dizolvată în apă
Sare şi piper după gust

Preparare:
Iepurele meu a fost de mult curăţat, spălat, tranşat şi desigur a fost şi congelat. Dar voi să nu uitaţi de aceste pregătiri!
Aşa că, abia după acele pregătiri, începeţi să tranşaţi iepurele. Scoateţi fileurile de muşchi de pe spatele iepurelui şi fasonaţi-le acolo unde e nevoie. Carnea trebuie să rămână de culoare roşu-închis, fără pic de grăsime sau pieliţe (puteţi folosi şi muşchiuleţii de pe pieptul iepurelui).



Condimentaţi cu sare, piper şi presăraţi nucşoara pe ambele feţe ale muşchilor. Puneţi bucăţele de unt peste carne. Învelim muşchii în fâşiile de bacon.


Şi apelăm dinnou la punga magică. Introducem aceste rulouri în pungă, punem câte o jumătate de ceapă peste fiecare rulou. Strângem bine punga la gură şi băgăm la cuptor pentru 1½ ora la 200°C.
După ce scoatem muschiul de iepure din cuptor, desfacem punga, scoatem rulourile de muşchi şi bacon şi le punem întrun vas separat.



Sucul lăsat de carne îl punem separat, pentru a pregăti sosul.
Peste muşchii de iepure cu bacon punem vinul şi mai lăsăm la foc mic circa 5 minute, pentru a absorbi aroma vinului. Lăsăm să scadă sosul de vin. Scoatem rulourile şi le punem deoparte la cald.



Pregătim sosul. Amestecăm sosul de carne obţinut la prepararea în cuptor cu sosul de vin obţinut la aromatizarea rulourilor. Le punem întro tigaie, adăugăm smântâna şi amidonul dizolvat pentru îngroşarea sosului. Când sosul s-a îngroşat, îl turnăm peste rulourile din muşchi.
Preparatul e delicios, servit cu chutneyul de vinete (reţetă postată ieri) pe care l-am montat pe frunze de andivă şi cu cartofi cu rozmarin, montat tot în frunze de andivă.



Muşchi de iepure de câmp á la Crème … Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:




6 comentarii:

  1. Exceptional! Clasa! Mi se pare a fi unul din cele mai elegante prezentari pe care le vad pe bloguri! Iar de gust, sunt sigura ca este de mare finete! Felicitari, din nou!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Jeni,
    Incerc sa-mi stilez prezentarile fotografice!
    Si incep sa ma straduiesc sa va starnesc poftele si prin alte mijloace!
    Oricum, esti foarte draguta ca-mi apreciezi de fiecare data "omletele" care le prepar (e o gluma, pentru ca eu n-o sa postez niciodata omlete sau oua ochiuri.. hihi)!
    Multumesc!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. reteta-i exceptionala,ca si prezentarea,de altfel!:)am citit multe retete de "lapin a la creme",dar niciuna in compania unui asa chutney.cin-cin!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. @alison:
    "Lapin"-ul frantzuzesc n-are gustul, aroma si savoarea "iepurelui de camp" romanesc!
    :))
    Deci e alta reteta! :))

    RăspundețiȘtergere