vineri, 30 septembrie 2011

Fazan cu smochine proaspete si scortisoara



Vă propun astazi ceva deosebit de delicios!
Nu se face greu si nici nu durează mult!
Iar dacă, după ce aţi făcut supa de fazan, aţi separat pieptul acestuia pentru a pregăti o altă minunăţie vânătorească, atunci chiar că nu aveţi nici un fel de problemă. Iar musafirii voştri se vor simţi minunat, savurând aceste delicatese!

Ingrediente pentru 4 persoane:
4 piepţi de fazan (deja fierţi - atunci când am pregătit supa de fazan)
750 g de smochine proaspete, tăiate felii si/sau în patru
2 căţei de usturoi
4 fire de ceapă verde
2 batoane de scorţişoară
50 g de unt
2 cm de ghimbir proaspăt ras
1/2 cană de vin alb
1/2 cană de supă de fazan (deja gata pregătită)
sare şi piper cayenne (dacă nu aveţi, îl puteţi înlocui cu piper negru) după gust

Preparare:
Deci piepţii de fazan sunt fierţi, pentru că am făcut deja supa. 
În concluzie, nu mai trebuie să fezandăm carnea de fazan! E deja foarte fragedă.
Nu avem decăt să ne preocupăm de restul de ingrediente.
Încălzim o tigaie şi adăugăm untul pentru a se topi.
Călim în untul încins ceapa verde, tocată mărunt, usturoiul şi ghimbirul.
Adăugăm batoanele de scorţişoară, piperul şi sarea. Lăsăm pe foc pănă când aromele se răspândesc prin bucătărie. :)
Adăugăm pieptul de fazan şi îl prăjim pe ambele părţi, uşor, doar cât să se rumenească.


Adăugăm vinul şi-l lăsăm să scada puţin. Adăugăm şi supa. Lăsăm la foc mic şi acoperim vasul. Când sosul scade, adăugăm busuiocul.


Mai lăsăm pe foc 1 minut, după care adăugăm smochinele tăiate felii. 
Acoperim şi mai lăsăm pe foc mic încă 2-3 minute.
Ornăm preparatul cu câteva felii de smochine proaspete!



Fazan cu smochine proaspete şi scorţişoară ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:





6 comentarii:

  1. Scortisoara si smochinele le mai gasim. Cu fazanul e mai greu. Doar daca locuim in Dobrogea, am inteles ca acolo se mai gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ioana:
    Fazani se gasesc peste tot!
    Dar nu in varf de munte! Ci pe mai la ses!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca se gasesc peste tot (fara hypermarket-uri), fa-ne si noua rost. (evident, contracost).

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti fac rost Anonimule!
    Dar, unde ti-l trimit???
    Cat despre cost, te informez ca acestea sunt mai mari decat iti inchipui:
    Taxa anuala pt Sezonul de vanatoare 2011 (aprox 1.000 lei), Taxa pt Autorizatia de Vanatoare, Taxa pt trofeu, Plata motorinei (cam 300 lei, ca vanez la Constanta si rezervorul la jeep il tin plin ochi).
    Te mai bagi???

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa fie ghrozav.Am mancat fazan doar in copilaria mica,cand tata avea prieteni vanatori si primnea fazani.Nu-mi amintesc gustul.Acum sunt prea scumpi pentru buzunarul meu,conditiile mentionate de tine sunt pertinente,asa ca, cu ce alta pasare ce creste insa prin batatura,sigur ca e cu totul altceva,crezi ca s-ar putea inlocui fazanul.Gasca?te intreb asta pentru ca restul retetei mi se pare gustos si as indrazni sa spun, in trend.A propos,am plantat 2 smochini.Sa vedem ce noroc voi avea.Si cu smochinii si cu raspunsul tau.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Pensy,
    Nu cred ca aroma carnii de fazan se poate inlocui cu alta carne! Chiar daca e tot de vanat cu pene!
    Gasca, pe care o propui tu, este o alta carne cu o alta "delicatesa" in mecanismul asta de pregatire si preparare!
    O alta aroma, alta savoare si nu cred ca ar fi identica in preparare ca cea de fazan!
    Vezi, fiecare animal/pasare are o anumita "valoare" in arta culinara!
    Cat priveste smochinele din cultura romaneasca, nu au nici o asemanare cu smochinele mediteraniene!
    Atentie deci, la ceace cumparati!
    :)
    Iti stau la dispozitie oricand, privind retete vanatoresti!
    Mai am retete "deosebite" si pe icrenegre.blogspot.com!
    :)
    Te astept cu noi comentarii...!
    :)

    RăspundețiȘtergere