joi, 7 octombrie 2010

Crap prajit


Poate cea mai simpla reteta pe care o public si pe care o stie toata lumea!
Pentru ca astazi am cumparat un crap viu de 3 kg si nu m-am putut abtine sa nu-l prajesc!

Ingrdiente pentru 1 persoana:
1 bucata de crap de 200-250 g
200 ml de ulei de floarea soarelui
100 g faina cernuta
3 cartofi medii
50 g unt
100 ml de lapte (sau de smantana)
1 lingurita de sare
1 lamaie pentru decor
patrunjel pentru cine doreste
Pregatire:
Crapul cumparat era unul de "Salonta", adica cu pielea neacoperita de solzi (doar pe alocuri), asa ca l-am decapitat si i-am taiat coada si bucatile de carne care sunt pana la burta crapului, bucati din care se va face o ciorba pescareasca.
L-am curatat de cativa solzi pe care ii avea, i-am scos urechile si organele interne. I-am scos si laptii, pentru ai prajii si pe acestia (pacat ca n-a avut icre...).
L-am spalat bine in apa rece si l-am pus pe servetele de hartie pentru a se scurge de apa.
Am portionat crapul pe bucatele (rondele), tocmai bune de prajit in tigaie (din ochi am considerat portie de 200-250 de grame).
Felia de crap pe care am ales-o pentru prajit am trecut-o prin faina si dupa ce am considerat ca este acoperita in totalitate cu faina am scuturat-o de surplusul acesteia. 
Am incins tigaia cu ulei si am introdus bucata de crap in uleiul incins.


L-am prajit  2-3 minute, in asa fel incat sa nu avem carne cruda in interiorul bucatii de peste.
Il intoarcem si pe partea cealalta si-l prajim. 


Trebuie sa fim siguri ca aceasta bucatica de peste este gatita in intregime!
Am pregatit in paralel si un piure de cartofi, prin curatarea a trei cartofi medii si taierea in bucati cat de cat egale, pentru a se fierbe in acelasi timp.
Fierbem cartofii max. 20 de minute. Oricum, ii putem incerca cu furculita daca sunt fierti indeajuns.
Cand cartofii s-au fiert, ii zdrobim cu furculita (sau cu alt obiect agreat de dvs.) punem untul si laptele (sau smantana) si amestecam pana obtinem o consistenta dorita.
Asezonam cu sare dupa gust.



Ornam desigur cu bucati de lamaie si .... verdeturile pe care le apreciati!!

Crap prajit cu piure .... Done!

POFTA BUNA!


2 comentarii:

  1. Suuper blogul, super retetele , nu mai zic de poze! Felicitari, ma bucur ca te-am descoperit.

    RăspundețiȘtergere
  2. @VIO:
    Multumesc mult pentru aprecierile tale!
    Sper sa ma urmaresti si de acum in colo! :)

    RăspundețiȘtergere