vineri, 1 aprilie 2011

”Vânat” umplut cu avocado, somon si orez



Astăzi am făcut o reţetă specială, cu ajutorul a doi prieteni, care m-au vizitat inopinant în jurul orei 14:00. Eu tocmai mă pregăteam să-mi fac o clasică fripturică din ceafă de porc cu un mix de 4 mici din carne de oaie şi vită la care să adaug o minunată şi sănătoasă garnitură de cartofi prăjiţi bine în fripteoza plină cu ulei de floarea soarelui. Berea era deja de câteva ore în frigider, iar halba se răcorea şi ea de ceva vreme în congelator!
Dar ca de obicei, socoteala de acasă nu e ca cea din târg, prin venirea prietenilor mei, mi-am schimbat complet meniul de prânz.
De cum mi-au trecut pragul, prietenii mei mi-au cerut insistent să le bucur simţurile cu ceva preparat asiatic! E bine, m-au prins în ofside! Nu prea aveam ingrediente pentru aşa ceva. Doar 2 bucăţi de avocado, un castravete, ceva somon fume, un macrou afumat şi desigur orez.


Şi cum unul dintre ei era cu pechicuţul soacrei (un animăluţ foarte rar întâlnit pe meleagurile noastre - fiind considerat o delikatesă), că tocmai îl primise să-l plimbe o oră, două prin parc, le-am facut propunerea: Vânat umplut cu avocado, somon şi orez!
Fără ezitări prea mari, au fost de acord!
Aşa că ne-am pus repede pe treabă, că ne ghiorcăiau maţele rău de tot!
Am anesteziat "vânatul" cu un pat de puşcă bine ţintit în moalele capului, l-am tranşat şi spălat foarte bine cu multă apă rece, l-am tăiat în patru părţi aproximativ egale (norocul nostru a fost ca "vânatul" era mic - cică ar fi avut 10 luni - şi cântărea cam 2,5 kg (neeviscerat)).
Carnea am tocat-o mărunt şi am fiert-o maxim 20 de minute. E bine ca această carne să fie cât mai mărunţită, pentru a se găti repede, să rămână suculentă şi în acelaşi timp să rămână moale şi gustoasă. Dacă o fierbeţi mai mult, s-ar putea să pierdeţi toate aceste calităţi deosebite pe care le are!
Umplutura am făcut-o foarte repede. Am fiert bine 2 kg de orez, conform instrucţiunilor producătorului, am făcut cubuleţe avocado, am tăiat în fâşii subţiri, de circa 1 cm lăţime, castravetele, somonul şi macroul.
Le amestecăm pe toate cu carnea fragedă.
Când orezul a fost fiert, l-am scos pe un tocator, am pus ingredientele amestecate anterior şi am umplut carcasa "vânatului".
Montajul l-am facut pe un platou, pe care am pus produsul feliat.
Se serveste cu pastă de wasabi şi ghimbir murat. Nu uitaţi nici de sosul de soia japonez, cu care să stopiţi bine umplutura!

Vânat umplut cu avocado, somon şi orez ... Done!

POFTĂ BUNĂ!



4 comentarii:

  1. in primul moment am fost socata ,apoi mi0am revenit si chiar apreciez reteta

    RăspundețiȘtergere
  2. @lili:
    Era normal sa te sochezi, pentru nu ai citit reteta de 1 APRILIE cand a fost postata!!!
    :)))
    Deci TE-AM PACALIT!!!
    :)

    RăspundețiȘtergere