marți, 15 noiembrie 2011

Pastrav Meuniere



Un preparat gustos, aromat de un sos magnific, un preparat ce-ți satisface toate papilele gustative, dar și dorința de a potoli foamea într-un mod fericit!
Acesta e păstrăvul în sos Meuniere!
Carnea albă și dulceagă a păstrăvului se combină armonios cu sosul acrișor și moale.

Ingrediente pentru 1 persoană:
1 păstrăv eviscerat și curățat de solzi
2 linguri de făină tip 000
50g de unt
½ cană de ulei
1 lămâie (sucul de la (½ de lămâie) și felii subțiri pentru ornament)
2 lingurițe de capere
1 linguriță de Sos Worchester (obțional)
sare și piper
Preparare: 
Păstrăvul curățat și spălat, se șterge pe un prosop de hârtie. Se presară cu sare și piper, se stropește cu zeama de lămâie și se lasă la macerat 30 de minute. Apoi se dă prin făină. 
Într-o tigaie încinsă cu ulei, se prăjește 5-6 minute la foc mediu, pe ambele părți, până se rumenește frumos și uniform.


Se scoate din tigaie și se pune la cald. Se scurge uleiul și se începe prepararea sosului. În aceași tigaie (sau în alta), punem untul la topit și după ce a terminat de spumat, deglasați cu zeamă de lămâie și introduceți caperele. Amestecăm pentru omogenizare și lăsăm să scadă. Pentru doritorii de pătrunjel tocat, e timpul să-l puneți în sos (eu nu folosesc, după câte știți).



La sfârșit, după ce sosul a fost scos de pe foc și pus într-o sosieră, puteți să-l aromatizați cu sosul Worchester (opțional, dar de efect...). 
Păstrăvul se servește cu o garnitură de cartofi natur sau copți, stropit bine cu sosul Meuniere. 


Păstrăv Meuniere ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:





8 comentarii:

  1. vai de mine si de mine ! adica m-ai lovit ca nu m-am gandit niciodata la pastrav cu acest sos.Am mancat acum cam multi ani,la o carciuma de fitze de pe vremea aia,la o nunta ce-i drept,morun cu sos meuniere.Mai am si acum in cap gustul ala! La prima dezlegare de la buget,il prestez si te invit la o bucatica,virtuala!

    RăspundețiȘtergere
  2. @pansy:
    Ma bucur ca ti-am "trezit" amintiri frumoase si de neinlocuit!
    Asa ca, accept cu drag invitatia "virtuala" la o bucatica mica din pastravul tau Meuniere!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah! Am uitat ceva:
    Te invit sa citesti si celalalt blog al meu (Icre Negre) pe care il gasesti accesand linkul: icrenegre.blogspot.com
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata delicios! Imi place la nebunie pastravul! O sa incerc sosul!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Lavinia:
    Te rog sa-mi spui dupa aceea, daca ti-a placut! :)

    RăspundețiȘtergere