De mult vroiam să postez această rețetă pe blog, dar parcă de fiecare dată, mă lua valul și făceam altceva din acest delicios pește al râurilor noastre, râurile munților Carpați, repezi și cristaline.
Dar
astăzi, nu am mai ratat ocazia! Nici eu, nici păstrăvul!
Ingrediente
pentru 2 persoane:
2
păstrăvi proaspeți, eviscerați
1
lămâie (zeama de la)
1
ou bătut
30g
de fulgi de migdale
2
linguri de făină
1
cană de ulei de floarea soarelui
1
fir de mărar pentru aromă
2
fire de mărar pentru decor
Preparare:
Păstrăvii
se curăță de solzi, intestine și urechi. Se spală bine și se șterg cu prosoape
de hârtie. Se stropesc cu zeamă de lămâie pe ambele părți, se asezonează cu
sare și piper, inclusiv în interior.
În
zeama de lămâie îi lăsăm cel puțin 15 minute pentru marinat.
Trecem peștii
prin făină, apoi prin oul bătut și în final prin fulgii de migdale. Presăm ușor
migdalele pentru a se lipi de păstrăvi.
Încingem uleiul
în tigaie la circa 170-180°C. Prăjim păstrăvii până se rumenesc (aproximativ 5
minute pe fiecare parte).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu