sâmbătă, 5 mai 2012

Muschi de iepure cu dulceata de ceapa rosieUn deliciu pur și simplu! Chiar dacă nu se poate prepara la orice oră din zi și din noapte (pentru că nu ai muschii spinali de iepure sălbatic, oricând la dispoziție), acest preparat îl recomand cu căldură să-l încercați măcar odată în viață!
În orice caz, personal, de acum în colo, mușchiul de iepure o să-l separ și cu el o să fac fel de fel de preparate de finețe culinară.
Iar din restul de iepure, preparate la tavă în cuptor, mai clasice sau mai puțin clasice.
Am zis!
Curățarea iepurelui, n-o mai explic, că bănuiesc că se știe.
După ce scoatem pulpele din spate și din față și separăm organele, nu ne rămâne decât să dezosăm mușchii spinali.Acum nu ne mai rămâne decât să supunem carnea de vânat la procesul de macerare (fezandare, marinare sau cum vreți voi să-i ziceți!) într-un baiț.

Marinarea:
Eu marinez carnea de iepure cu următoarele ingrediente:
1 ceapă albă feliată julienne (solzișori)
2-3 căței de usturoi striviți
2 frunze de dafin (uscat)
4-5 boabe de piper
1 linguriță de cimbru uscat
vin alb sec până când acoperă în totalitate carnea pusă într-un vas de inox
Lăsăm la marinat muschii, minim 2 zile. Carnea va deveni fragedă și suculentă! Căci asta căutăm să obținem de la o carne delicioasă de vânat.
Și acum, după ce au trecut zilele de marinare, să trecem la prepararea acestei delicatese.

Ingrediente pentru 4 persoane:
2 mușchiuleți de iepure sălbatic gata marinat
1 lingură de ulei de măsline
50g de unt
1 ridiche albă japoneză (daikon) pentru decorare și montaj
3 kiwi
1 ridiche albă Daikon
4 linguri de dulceață de ceapă roșie
sare și piper după gust

Preparare:
Încingem o tigaie cu uleiul de măsline și untul. Prăjim bine (dar nu mult timp) mușchii pe toate părțile, la foc mai iute, pentru a face carnea crocantă pe exterior dar moale și fragedă (după marinare rămîne foarte fragedă și suculentă) pe interior (eventual, puțin mai crudă, ca la carnea de vită).Scoatem carnea și o lăsăm să se odihnească.
Între timp, feliem ridichea albă cu un curățitor în felii lungi și subțiri, iar fructele de kiwi, le curățăm și le tăiem felii de circa 0,5 cm grosime.
Mușchii, le tăiem în felii de o grosime medie (circa 3 cm).
Montajul pe farfurie îl facem așa:
O felie subțire de ridiche albă și două felii de kiwi, de ambele părți ale feliei.
Punem peste felia de ridiche, o felie de mușchi de iepure. Învelim felia de mușchi cu capetele de ridiche.Nu ne mai rămâne decât să îmbrăcăm carnea de iepure cu dulceața de ceapă roșie, pe care am preparat-o anterior (vezi modul de preparare), și eventual să mărim porția de carne cu bucățile care au rămas din tranșare.Mușchi de iepure cu dulceață de ceapă roșie ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:
 Un comentariu: